Kolorowa pekinka z białą fasolą do obiadu

0 (0 ocen)

  • 30 min

I moja kolejna suróweczka

  • 30 min

Składniki:

  • 30 dag kapusty pekińskiej
    1/4 świeżej czerwonej papryki
    1/4 świeżej żółtej papryki
    50 g białej fasoli z puszki
    1 ogórek kiszony
    1/2 czerwonej cebuli
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka ketchupu łagodnego
    sól,pieprz
    mała garść rzeżuchy

Kolorowa pekinka z białą fasolą do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę umyć, osuszyć i drobno poszatkować, przełożyć do miski. Papryki umyć, osuszyć i pozbawić gniazd nasiennych. Pokroić w mała kosteczkę, dodać do posiekanej kapusty.Ogórka i obraną cebulę także pokroić w mała kosteczkę, dodać do miski. Fasolę osączyć z zalewy, opłukać i wysuszyć i dodać co pozostałych składników. Delikatnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Dołożyć majonez i ketchup, wymieszać. Posypać porwaną na mniejsze kawałki rzeżuchą. Odstawić do lodówki przynajmniej na pół godziny Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy