Sałata do obiadu

4.5 (159 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Robię ją bardzo często jako dodatek do obiadu. Jest lekka, orzeźwiająca i bardzo zdrowa:)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Opakowanie mieszanki sałat lub 1/2 główki sałaty lodowej
    5-6 rzodkiewek
    2 ogórki gruntowe lub 1 szklarniowy
    10 pomidorków koktailowych lub 1 duży
    1/2 czerwonej cebuli
    sos sałatkowy grecki lub francuski
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Sałata do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę lodową myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski, (mieszankę sałat wrzucamy do miski) rzodkiewki myjemy i kroimy w kostkę, ogórki obieramy, kroimy w kostkę, pomidorki kroimy na połówki, (dużego pomidora w kostkę), obraną cebulę drobno posiekać. Wszystkie warzywa wymieszać, wsypać sos sałatkowy, dolać oliwy i wszystko razem wymieszać,

Porady

Sałata pasuje do dań obiadowych oraz z grilla, można dodać do niej inne warzywa np. paprykę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować