Kokosowe "brownie white"

0 (0 ocen)

  • 30 min

Propozycja na smaczne, mocno kokosowe ciasto brownie w wersji białej. Ciasto jest delikatne, wilgotne i mięciutkie - idealne do popołudniowej kawy :)

  • 30 min

Składniki:

  • - 2 tabliczki białej czekolady
    - 160 g masła
    - 100 g mąki
    - 70 g wiórków kokosowych
    - 4 jajka
    - 220 g cukru
    - kilka kropel aromatu migdałowego
    - szczypta soli

Kokosowe "brownie white" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Białą czekoladę oraz masło dzielimy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy je w kąpieli wodnej - studzimy.
  • 2 2. Jajka ubijamy z cukrem, a następnie dodajemy mąkę, szczyptę soli, kilka kropel aromatu migdałowego oraz ostudzone masło i białą czekoladę. Wszystko miksujemy dla dobrego połączenia się składników.
  • 3 3. Do powstałej masy dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy całość za pomocą łyżki.
  • 4 4. Ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia...
  • 5 5. ...i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 18 - 20 minut (do suchego patyczka i zarumienienia wierzchu ciasta).

    Życzę smacznego! :)

Porady

Ciasto kroimy dopiero po jego całkowitym ostygnięciu. * Schłodzone w lodówce smakuje jeszcze lepiej :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy