Kokilki ze szpiankiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lekkie, zdrowe, niskokaloryczne danie, które śmiało można zastąpić zamiast standardowych kanapek na kolacje. Szybko się robi. Porcja posiada tylko ok 230 kcal!

  • 30 min

Składniki:

  • 2 porcje :


    szynka drobiowa ok 90 g
    Szpinak mrożony 200 g
    Czosnek 1 ząbek
    Jogurt naturalny 2 łyżki
    Gałka muszkatołowa 0,50 łyżki
    Sól biała 1 szczypta
    Pieprz czarny, zmielony 0,50 łyżki
    Jaja kurze całe 2 szt
    ser tarty gouda light 16 g

Kokilki ze szpiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmroź na patelni, dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
  • 2. Dodaj jogurt i dopraw przyprawami. W między czasie piekarnik nastaw na 180 stopni.
  • 3. Dwie kokilki wysmaruj masłem, wyłóż szynką, szpinak przełóż do foremek, posyp jedną łyżką tartego sera i wbij jajko.
  • 4. Zapiekaj w piekarniku, aż jajka się zetną

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy