klopsiki rybne

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybki i sprytny sposób na przemycenie ryby dla niejadka.

  • 30 min

Składniki:


  • opakowanie białej ryby ( filety lub w kostkach)
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 bułka
    1 jajko
    2 łyżeczki zieleniny /pietruszka koperek/
    sól i pieprz do smaku
    ewentualnie przyprawa do ryb
    tarta bułka
    olej do smażenia


Klopsiki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masa rybna 1. Rybę zemleć razem z cebulą i czosnkiem. Bułkę namoczyć w mleku i dokładnie odcisnąć. Dodać do ryby wraz z jajkiem i przyprawami, wyrobić na jednolitą masę.
    Jeśli masa jest zbyt wilgotna, dosypać trochę tartej bułki.

Porady

Jeśli masa jest zbyt wilgotna, dosypać trochę tartej bułki. Wilgotnymi dłońmi formować kuleczki. smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoto. Osączyć na ręczniku papierowym. Można podać z sosem np czosnkowym ,ziemniaczkami i surówką..

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy