Kieszonki topione w grillowanej piersi kurczaka

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Soczysta i aromatyczna porcja mięsa idealna na letnie dni.

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - pierś z kurczaka (pojedyńcza): 2 sztuki
    - oliwa: 6 łyżek
    - serek topiony (np. ziołowy): 1 opakowanie
    - przyprawa do grilla: 4 łyżeczki
    - natka pietruszki: 2 łyżki

Kieszonki topione w grillowanej piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W filetach z piersi kurczaka robimy nożem kieszonkę.
  • 2. Oliwę mieszamy z ulubioną przyprawą do grilla i smarujemy nią obficie wnętrze kieszonki i kurczaka z wierzchu. Trzymamy w takiej marynacie około 20 minut, co jakiś czas smarując ponownie.
  • 3. Serek topiony kroimy w plasterki (takie około o,5 cm grubości) i układamy w kieszonce. Dosypujemy posiekaną natkę pietruszki.
  • 4. Zamykamy kieszonki starając się by wypełnienie nie wydostawało się na zewnątrz. Pieczemy na grillu smarując od czasu do czasu oliwa z przyprawą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy