Kiełbaskowe smarowidło

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję dania tradycyjne, czasami jednak sama coś wymyślę.

Składniki:

  • ● 4-6 kiełbas (zwyczajna lub śląska)
    ● 2 pęczki szczypiorku
    ● pęczek natki pietruszki
    ● mały słoik majonezu
    ● 5 kiszonych ogórków
    ● sól, pieprz

Kiełbaskowe smarowidło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasy obieramy z osłonek
    i mielimy. Szczypiorek
    oraz natkę myjemy, osuszamy
    i drobno siekamy. Ogórki
    obieramy i kroimy w bardzo
    małą kostkę.
  • 2. Wszystkie składniki mieszamy
    z majonezem do uzyskania
    jednolitej masy i doprawiamy
    solą i pieprzem.

Porady

Jeśli pokrojone ogórki osączymy, wtedy pasta jest bardziej zwarta.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy