Kiełbasa - wiele smaków.

0 (0 ocen)

  • 60 min

A oto inna wersja mojej domowej kiełbasy.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego
    papryczka chili wedle uznania
    2 jajka
    5 ząbków czosnku
    tymianek
    pieprz do smaku
    sól do smaku
    1/2 czerwonej papryki
    1/3 młodej cukinii
    10 dag sera żółtego

Kiełbasa - wiele smaków. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa myjemy i osuszamy. Do rozdrabniacza wkładamy pokrojoną cebulę czosnek oraz przyprawy i mielimy. Następnie dodajemy mięso mielone i mielimy ponownie. Paprykę, ser i cukinię kroimy w kosteczkę i dodajemy do mięsa. Dodajemy również 2 całe jajka i mieszamy z masą mięsną.Na folii spożywczej układamy porcje mięsa. Zawijamy tworząc 3 duże kiełbaski. Zawiązujemy z obu stron.Następnie wkładamy je do garnka na parę i gotujemy około 45 minut.Kiełbaski wyjmujemy i wrzucamy na chwilkę w folii do zimnej wody. Następnie wyjmujemy z folii i wylewamy cały tłuszcz który zgromadził się wokół kiełbaski.

Komentarze

Podobne przepisy