1 kg mięsa mielonego
papryczka chili wedle uznania
2 jajka
5 ząbków czosnku
tymianek
pieprz do smaku
sól do smaku
1/2 czerwonej papryki
1/3 młodej cukinii
10 dag sera żółtego
Kiełbasa - wiele smaków. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie warzywa myjemy i osuszamy. Do rozdrabniacza wkładamy pokrojoną cebulę czosnek oraz przyprawy i mielimy. Następnie dodajemy mięso mielone i mielimy ponownie. Paprykę, ser i cukinię kroimy w kosteczkę i dodajemy do mięsa. Dodajemy również 2 całe jajka i mieszamy z masą mięsną.Na folii spożywczej układamy porcje mięsa. Zawijamy tworząc 3 duże kiełbaski. Zawiązujemy z obu stron.Następnie wkładamy je do garnka na parę i gotujemy około 45 minut.Kiełbaski wyjmujemy i wrzucamy na chwilkę w folii do zimnej wody. Następnie wyjmujemy z folii i wylewamy cały tłuszcz który zgromadził się wokół kiełbaski.
Komentarze