Kapusta z grochem

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Przepis mojej babci. Świetne danie na stół wigilijny.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 50 dkg kapusty kwaszonej
    5 grzybów suszonych
    1 szklanka grochu
    1 średnia cebula
    2 łyżki oleju
    majeranek
    pieprz, sól, vegeta

Kapusta z grochem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-2ap8ltm 1. Groch wypłukać, namoczyć na około 3 godz, po czym ugotować w tej samej wodzie , dodać majeranek, sól.pieprz. Grzyby namoczyć przez kilka godz, ugotować również w tej samej wodzie , odcedzić. Kapustę drobno posiekać, zalać wywarem z grzybów i, dodać pokrojone grzyby, ugotować. Cebulę pokroić drobno w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać do kapusty, połączyć z grochem i jeszcze chwilę gotować. Doprawić do smaku .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy