Jajka z musztardą

0 (0 ocen)

na co dzień i od święta, na małe i duże przyjęcie

Składniki:

  • 10 jajek
    1/2 pęczka natki pietruszki
    1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    2 łyżeczki musztardy (dowolnej)
    1 łyżeczka majonezu
    1 łyżka masła
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    3 łyżki majonezu
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego

Jajka z musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupek. Przekroić na pół. Delikatnie wyjąć żółtka i przełożyć je do miseczki. Natkę pietruszki opłukać i posiekać. Dodać do żółtek. Koncentrat (1 łyżeczkę), musztardę, majonez (1 łyżeczkę) i masło dać do żółtek. Doprawić od smaku solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wymieszać na jednolita masę. Powstałą masą delikatnie nadziewać połówki jajek (białek). Majonez wymieszać z koncentratem pomidorowym. Powstałym sosem polać na wierzchu jajka. Przed podaniem schłodzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy