Jajka faszerowane szynką, groszkiem i rzodkiewką to moja kolejna propozycja, która na pewno zasmakuje gościom na każdej imprezie.
30 min
Dla 6 osób
Składniki:
-6 jaj na twardo
-2 łyżki groszku (jedna do farszu i jedna do dekoracji jajek)
-2 plasterki wędliny
-2 rzodkiewki
-2,5 łyżki majonezu
-sól i pieprz do smaku
Jajka faszerowane z nutą rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Obrane jaja kroimy na pół. Wydrążamy żółtka.
2. Dokładnie mieszamy je z pokrojoną drobno szynką i rzodkiewką.
3. Na wierzchu jaj układamy majonez, następnie groszek. Dekorujemy plastrami rzodkiewki.
2.Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.
3.Każde jajko ostrożnie przekrawamy wzdłuż na pół, wyjmujemy żółtka i wrzucamy do miski. Białka układamy na sporym talerzyku.
4.Żółtka rozdrabniamy. Wrzucamy łyżkę groszku, pokrojoną w kosteczkę wędlinę i rzodkiewkę. Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
5.Farsz układamy w otworach pozostałych po żółtkach. Ozdabiamy pozostałym groszkiem.
Komentarze