Jajka faszerowane z nutą rzodkiewki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Jajka faszerowane szynką, groszkiem i rzodkiewką to moja kolejna propozycja, która na pewno zasmakuje gościom na każdej imprezie.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • -6 jaj na twardo
    -2 łyżki groszku (jedna do farszu i jedna do dekoracji jajek)
    -2 plasterki wędliny
    -2 rzodkiewki
    -2,5 łyżki majonezu
    -sól i pieprz do smaku

Jajka faszerowane z nutą rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Obrane jaja kroimy na pół. Wydrążamy żółtka.

    2. Dokładnie mieszamy je z pokrojoną drobno szynką i rzodkiewką.

    3. Na wierzchu jaj układamy majonez, następnie groszek. Dekorujemy plastrami rzodkiewki.
  • 2. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.
  • 3. Każde jajko ostrożnie przekrawamy wzdłuż na pół, wyjmujemy żółtka i wrzucamy do miski. Białka układamy na sporym talerzyku.
  • 4. Żółtka rozdrabniamy. Wrzucamy łyżkę groszku, pokrojoną w kosteczkę wędlinę i rzodkiewkę. Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 5. Farsz układamy w otworach pozostałych po żółtkach. Ozdabiamy pozostałym groszkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy