Jajka faszerowane z kiełkami rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotuj na twardo (ok.10 min.). Ostudź, obierz, przekrój na pół. Delikatnie wyjmij żółtka, przełóż po równo do osobnych miseczek. Do pierwszej miseczki z żółtkami dodaj połowę twarożku, jogurtu, majonezu i łyżeczkę posiekanego koperku. Przypraw solą i pieprzem i utrzyj widelcem na gładką masę.
2.Do drugiej miseczki z żółtkami przełóż pozostały twarożek, jogurt, majonez, koperek i przecier pomidorowy. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Utrzyj na gładką masę. Przy pomocy szprycy lub łyżką nakładaj oba farsze do białek jajek i poukładaj na talerzu. Na wierzchu każdego jajka rozłóż umyte i osuszone kiełki rzodkiewki. Podawaj z wędlinami i pieczywem.
Komentarze