Jajka faszerowane z kiełkami rzodkiewki

4.5 (168 ocen)

Pyszne jajeczka z dwoma farszami.

Składniki:

  • 6 jajek
    200 g twarożku naturalnego
    4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
    2 łyżki majonezu
    2 łyżeczki przecieru pomidorowego
    50 g kiełków z rzodkiewki
    2 łyżeczki posiekanego koperku
    sól, pieprz.








Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajka faszerowane

Jajka faszerowane z kiełkami rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotuj na twardo (ok.10 min.). Ostudź, obierz, przekrój na pół. Delikatnie wyjmij żółtka, przełóż po równo do osobnych miseczek. Do pierwszej miseczki z żółtkami dodaj połowę twarożku, jogurtu, majonezu i łyżeczkę posiekanego koperku. Przypraw solą i pieprzem i utrzyj widelcem na gładką masę.
  • 2. Do drugiej miseczki z żółtkami przełóż pozostały twarożek, jogurt, majonez, koperek i przecier pomidorowy. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Utrzyj na gładką masę. Przy pomocy szprycy lub łyżką nakładaj oba farsze do białek jajek i poukładaj na talerzu. Na wierzchu każdego jajka rozłóż umyte i osuszone kiełki rzodkiewki. Podawaj z wędlinami i pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować