JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne jajka faszerowane tuńczykiem. Idealne na Święta.

  • 40 min

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    1 puszka tuńczyka w wodzie lub w oleju
    1 szalotka
    Sól i pieprz do smaku
    1 /2 puszki kukurydzy
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    Suszona bazylia do posypania

Jajka faszerowane tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka przekrajam na połówki.
    Tuńczyka odcedzam z oleju, dodaję do miseczki. Kukurydzę odcedzam.
    Szalotkę obieram i drobno siekam.
    Składniki przekładam do miseczki.
    Dodaję majonez, jogurt oraz sól i pieprz.
    Całość dokładnie mieszam.

    Za pomocą łyżeczki nakładam na żółtko farsz.
    Na koniec posypuję bazylią

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy