JAJKA FASZEROWANE

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszna i kolorowa przekąska idealna na śniadanie.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka gotowane na twardo: 8 sztuk
    - majonez: 3 łyżki
    - pomidor: 1 sztuka
    - ogórek świeży: 1 sztuka
    - szczypiorek: 1 pęczek
    - sól,pieprz: 1 szczypta

Jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajka faszerowane z pomidorem 1. Jajka kroimy na połówki ,wyciągamy żółtka i drobno siekamy (same żółtka),łączymy z majonezem i posiekanym szczypiorkiem ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • jajka faszerowane z ogórkiem 2. Farsz dzielimy na dwie części, do jednej dajemy pokrojonego w kostkę ogórka, a do drugiej pomidora i nadziewamy jajka.Układamy na półmisku i dekorujemy cząstkami pomidora i ogórka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy