Jajka faszerowane

0 (0 ocen)

  • 30 min

Takie jajka to fajny pomysł na Wielkanoc

  • 30 min

Składniki:

  • 6-7 jajek
    150 ml jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka chrzanu
    1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka koperku świeżego
    sól
    pieprz
    liście sałaty

Jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka faszerowane 1. Jajka gotujemy na twardo, przelewamy zimną wodą i studzimy. Następnie obieramy i przekrawamy na pół. Z jajek wyciągamy żółtka.
    Jogurt naturalny przekładamy do miseczki i dodajemy żółtka. Widelcem rozdrabniamy żółtka i dokładnie mieszamy z jogurtem. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 2. Tak przygotowaną masę dzielimy na trzy części. Do jednej dodajemy łyżeczkę chrzanu, mieszamy. Do drugiej dodajemy łyżeczkę koncentratu pomidorowego, mieszamy. Do trzeciej drobno posiekany koperek i również mieszamy.
    Tak przygotowanymi farszami napełniamy białka jajek. Faszerowane jajka układamy na liściach sałaty i dekorujemy świeżym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy