Jaja mollet w sosie pieczarkowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Coś z niczego.

  • 15 min

Składniki:

  • 8 jaj
    20 dag pieczarek
    cebula
    szklanka wywaru z warzyw
    pół szklanki śmietany
    łyżka mąki
    tłuszcz do smażenia
    sól i pieprz

Jaja mollet w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojone w paseczki pieczarki podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, dodając pod koniec drobno posiekaną cebulę.Przełożyć do rondla, zalać rosołem i dusić około 10 min pod przykryciem, po czym zagęścić sos śmietaną wymieszaną z mąką.Ugotować jaja na pół twardo(5 min od zawrzenia), ostudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek, włożyć do gorącego sosu.Posolić i popieprzyć.Podawać z ryżem lub pieczywem.

Komentarze

Podobne przepisy