Indyk z orzechami pistacjowymi

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jestem zapracowaną młodą mężatką. Lubię gotować, ale ciągle mam mało czasu, więcwybieram przepisy na potrawy łatwe, tanie i – co bardzo ważne– smaczne i szybkie.

Składniki:

  • ● 2 kg filetów z indyka
    ● 1 cukinia
    ● 10 dag orzechów pistacjowych
    ● 20 dag żółtego sera
    ● 2 cebule
    ● 2 łyżki oleju
    ● sól
    ● pieprz

Indyk z orzechami pistacjowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Indyk z orzechami pistacjowymi 1. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebule i cukinię obieramy, kroimy w drobną kostkę, doprawiamy i podsmażamy na oleju.
  • Indyk z orzechami pistacjowymi 2. Orzechy łuskamy. Jedną połowę siekamy, a drugą mielimy w młynku lub rozdrabniamy w moździerzu i mieszamy z warzywami i serem.
  • Indyk z orzechami pistacjowymi 3. Mięso myjemy, rozkrawamy w poprzek na dwa płaty, przykrywamy folią i rozbijamy. Nacieramy olejem. Oprószamy solą i pieprzem.
  • Indyk z orzechami pistacjowymi 4. Mięso posypujemy siekanymi orzechami, nakładamy nadzienie. Boki spinamy i obsmażamy. Wkładamy do rękawa foliowego i pieczemy 20 minut. Następnie przecinamy rękaw i dopiekamy na złoty kolor około 20 minut. Podajemy z ryżem i warzywami z wody.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2009

Komentarze

Podobne przepisy