Indyk z pesto

4.5 (160 ocen)

Szybki pomysł na obiad.

Składniki:

  • filet z indyka
    pesto
    suszone pomidory
    sól, pieprz
    świeża bazylia
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pesto

Indyk z pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • indyk 1. Filet z indyka kroimy na mniejsze kawałki, w razie potrzeby rozbijamy tłuczkiem.
  • indyk 2. Każdy kawałek przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem oraz smarujemy pesto. Wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.
  • image-1wdsyvw 3. Indyka układamy w naczyniu żaroodpornym. Dodajemy pokrojone w kostkę suszone pomidory.
  • image-221be2i 4. Zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach około 30 minut lub dłużej, w zależności od grubości mięsa.
    Posypujemy świeżymy listkami bazylii. Podajemy np. ze świeżą sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować