Gulasz z warzywami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszny kolorowy gulasz z warzywami wyszedł mi rewelacyjnie. Właśnie takie gotowanie lubię najbardziej, gdy dorzucam i dorzucam, by ostatecznie uzyskać całkiem fajną potrawę. Taki gulasz pełen różnych kolorów nadaje potrawie smaku i pięknego wyglądu na talerzu.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg karkówki bez kości
    0,5 kg łopatki
    1 por
    2 cebule
    2 papryki czerwone
    3 łyżki ketchupu
    przyprawy:
    1 łyżeczka soli,
    szczyptę pieprzu,
    1 łyżeczka papryki ostrej,
    1 łyżeczka papryka słodkiej
    1 łyżeczka majeranku
    0,5 szklanki wody
    1 rękaw do pieczenia mięsa

Gulasz z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso pokrojone 1. Mięso pokrój w kostkę.
  • warzywa 2. Por, cebulę i paprykę pokroić w kostkę.
  • mięso z przyprawami 3. Do pokrojonego mięsa dodaj ketchup, wodę, przyprawy, warzywa i dokładnie wymieszaj.
  • pieczemy 4. Wszystko przekładamy do rękawa zamykamy spinką i wkładamy do piekarnika na 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Porady

gulasz podajemy z ziemniakami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy