Gulasz z kaszą.

0 (0 ocen)

Chociaż niektórzy jedzą gulasz z ziemniakami, z makaronem, to nam z niczym tak nie smakuje jak z kaszą.

Składniki:

  • 60 dag mięsa wieprzowego (np.łopatki), margaryna (pół kostki lub ćwierć), uniwersalna przyprawa kucharek, majeranek, pieprz, ostra papryka, 2 łyżki mąki, woda, kasza kuskus KUPIEC, sól

Gulasz z kaszą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz wieprzowy z kaszą. 1. Mięso kroimy na drobne kawałeczki, podsmażamy na margarynie i posypujemy przyprawami. Gdy się lekko przypiecze podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Na koniec zaciągamy sos wodą z mąką (2 łyżki mąki, 3/4 szklanki wody). Kaszę gotujemy w osolonej wodzie, wykładamy na talerz i nakładamy na nią gulasz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy