Gulasz z karkówki z pieczarkami i bambusem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Prosto i smacznie.

  • 40 min

Składniki:


  • 400 g karkówki wp
    250 g pieczarek
    4 łyżki pędów bambusa
    cebula
    smalec
    mąka
    100 ml bulionu warzywnego
    oliwa z oliwek
    mielona słodka papryka
    sól i pieprz

Gulasz z karkówki z pieczarkami i bambusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz z karkówki z pieczarkami i bambusem 1. Karkówkę kroimy w dużą kostkę ,oprószamy solą ,pieprzem i obtaczamy w mące. Podsmażamy na łyżeczce smalcu ,osączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku.
    Pokrojone pieczarki z posiekaną cebulą i pokrojonym w paski bambusem podsmażamy na oliwie ,dodajemy karkówkę ,zalewamy bulionem i dusimy do miękkości pod przykryciem. Gulasz doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i papryką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy