Gulasz z cukinią

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

proste do przygotowania

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 800 gr szynki
    1 cukinia
    1 papryka żółta
    1 cebula
    1 łyżka mąki
    przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra
    olej

Gulasz z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na małe kawałki. Przyprawić słodką i ostrą papryką oraz pieprzem.
  • 2. Cebulę pokroić. Podsmażyć razem na rozgrzanym oleju kilka minut, mieszając, żeby mięso równomiernie się podsmażyło.
  • 3. Zalać całość ok 400 ml wrzącej wody i gotować pod przykryciem około 30-40 minut (od czasu do czasu mieszając i pilnując, żeby nie wygotowała się woda- wtedy dodać).
  • 4. Z cukinii i papryki wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Dodać do gulaszu, posolić do smaku i gotować dalej około 30 minut.
  • 5. Mąkę rozrobić w odrobinie zimnej wody i dodać mieszając do gulaszu. Chwilę pogotować.

Komentarze

Podobne przepisy