Groszek na boczku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To naprędce wymyślone danie wprawiło w zachwyt nie tylko całą rodzinę, ale i znajomych.

Składniki:

  • ● 30 dag wędzonego boczku
    ● op. mrożonego groszku
    ● łyżeczka oleju
    ● ew. sól

Groszek na boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek kroimy w małą kostkę. Wytapiamy na rozgrzanym oleju.
  • 2. Do boczku wsypujemy groszek. Mieszamy. Dusimy, aż groszek będzie miękki (ok. 10 minut), od czasu do czasu mieszając. Następnie zdejmujemy pokrywkę z patelni i smażymy potrawę ok. 2 minut. W razie potrzeby doprawiamy solą.

Porady

RADY Klaudii Ząbek Groszku nie rozmrażamy. Potrawa najlepiej smakuje ze świeżym pszennym pieczywem i białym winem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Komentarze

Podobne przepisy