Cukrowy groszek z patelni

4.44 (196 ocen)

  • 10 min

Młody zielony groszek cukrowy smaczny jest surowy, ale zrobiony na patelni też jest świetny. A że groszek jest sam w sobie pyszny, proponuję zrobić go najłatwiejszą metodą.

  • 10 min

Składniki:

  • 250 g groszku cukrowego
    oliwa z oliwek
    sól
    świeżo zmielony pieprz
    papryka w płatkach - opcjonalnie
Wystaw ocenę:

4.44 (196 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Cukrowy groszek z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek myć i osuszyć. Obciąć końcówki, oderwać łyko.
  • 2. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać groszek, sól, pieprz, smażyć mieszając od czasu do czasu, przez ok 4 - 5 minut, aż groszek lekko zmięknie ale nadal będzie chrupiący.
  • 3. Podawać natychmiast, posypany solą morską i płatkami papryki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek cukrowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować