Gołąbki

0 (0 ocen)

  • Średni

o to moje gołąbki w moim wykonaniu,które zrobiłam dzis na obiad,moja rodzinka uwielbia takie gołąbki

  • Średni

Składniki:

  • - kapusta biała główka(duża): 1 sztuka
    - ryż w woreczkach (ugotowanego wcześniej): 3 sztuki
    - mięso od łopatki (ja dałam pół na pół wieprzowego i wołowego): 1.2 kilograma
    - cebula: 1 sztuka
    - sól,pieprz do smaku: 2 szczypty

Gołąbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso mielone 1. mięso mielimy w maszynce razem z cebulą
  • farsz na gołąbki 2. do mięsa dodajemy ryż i przyprawiamy
  • 3. kapuste sparzamy we wrzątku,odejmujemy po liściu,ścinamy" żyłki"
  • gołąbki 4. nakładamy nasz farsz na liscia i zawijamy tak jak na zdjęciu
  • gotowanie gołąbków 5. w dużym garnku kładziemy na spód duże liście kapusty i układamy w nim gołąbki jeden koło drugiego,zalewamy wrzącą gorącą woda i gotujemy około 30 min
  • gołabki 6. w osobnym garnku robimy sos pomidorowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy