Francuska zapiekanka

0 (0 ocen)

Szybko zdrowo smacznie.

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    udko z kurczaka
    4 marchewki
    ser feta

    Dodatkowy składnik:
    połowa ciasta francuskiego

    Składniki robocze:
    sól czosnkowa
    świeżo mielony pieprz kolorowy
    bazylia
    oregano
    1 jajko

Francuska zapiekanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udko myjemy, ściągamy z niego skórę oraz wycinamy kości.
    Mielimy w maszynce. Dodajemy przypraw, mieszamy.
  • 2. Marchew myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  • punkt 3 3. Na środek ciasta francuskiego nakładamy obficie, marchew, potem mięso i kawałki sera feta
  • punkt 4 4. Boki ciasta zwijamy do środka. Jajko rozbełtać. I posmarować nim roladę. Piec około 40 min w 180 stopniach

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy