Fondue po polsku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gdy chcemy zrobić bardziej pikantne fondue, doprawmy je odrobiną chilli. Do fondue świetnie pasuje bagietka z masełkiem czosnkowym.

Składniki:

  • ● 1 ser camembert
    ● słodka śmietanka
    ● sól
    ● słodka mielona papryka
    ● pęczek rzodkiewki
    ● 2 świeże ogórki
    ● kilka marchewek mini
    ● seler naciowy
    ● brokuł

Fondue po polsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fondue po polsku 1. Ser miksujemy ze śmietanką
    na jednolitą masę; śmietanką
    regulujemy gęstość naszego
    fondue. Przyprawiamy.
  • 2. Fondue przekładamy do tylu
    miseczek, ile mamy gości.
  • 3. Warzywa dokładnie myjemy
    i osączamy. Ogórki i marchewki
    obieramy, ogórki kroimy na małe kawałki (takie na jeden kęs).
    Selera dzielimy na małe porcje,
    rzodkiewki na ćwiartki, a brokuła
    na niewielkie różyczki.
  • 4. Z warzyw układamy na płaskim
    dużym talerzu dekoracyjną
    kolorową kompozycję i podajemy.
    Każdy z gości macza swoje
    ulubione warzywa w sosie serowo-
    śmietankowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2008

Komentarze

Podobne przepisy