Filety cebulkowe

0 (0 ocen)

  • 15 min

Obiad jest smacznym urozmaiceniem typowego fileta w panierce.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
    4szt.ziemniaka
    1 jaja
    sól
    pieprz
    bułka tarta
    mąka
    cebula
    1 łyżeczka przyprawa do ziemniaków
    2łyżki masła
    olej
    buraczki z chrzanem

Filety cebulkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości .potem ubijamy z dodatkiem masła i przyprawy do uzyskania jednolitej puszystej masy.
    fileta porcjujemy oprószamy delikatnie pieprzem i solą ubijamy. panierujemy w mące z pieprzem, jajku z solą roztrzepanym, bułce tartej z cebulą uprzednio drobniutko posiekanej. smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiany kolor. Podajemy z gałkami ziemniaków i buraczkami.

Komentarze

Podobne przepisy