Złociste filety

5 (140 ocen)

  • 30 min

Pierwszy raz do panierowania kotletów z kurczaka użyłam mąki- byłam do tego zmuszona ponieważ w trakcie przygotowania obiadu zabrakło mi bułki tartej. I cieszę się, że tak się stało, bo do bułki z pewnością już nie wrócę. Kotlety w panierce z mąki są o wiele delikatniejsze i bardziej soczyste

  • 30 min

Składniki:

  • -1 duża podwójna pierś z kurczaka
    -2 jaja
    -5-6 łyżek mąki
    -1 czubata łyżeczka przyprawy do kurczaka
    -sól i pieprz
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Złociste filety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek i kostek i osuszamy. Dzielimy na porcje, rozbijamy kotlety (przez folię aby się nie rozpadły). Oprószamy z każdej strony solą i pieprzem i wstawiamy na 15 minut do lodówki.
  • 2. Jajka bełtamy z przyprawą do kurczaka. Kotlety maczamy w jajku, następnie panierujemy w mące, znów maczamy w jajku i znów panierujemy w mące.
  • 3. Smażymy na rozgrzanym oleju po 2-3 minuty z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Kurczak Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować