Cebulowe filety

  • wyświetlono: 488 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 1

Odrobinka pracy, jeden dodatkowy składnik i zwykły kotlet może stać się pysznym daniem, które dzięki cebuli zyskuje na soczystości.

jolcia
  • 30min

Składniki

- pierś z kurczaka
- 1 mała cebula
- pół małej czerwonej cebuli
- jajko
- bułka tarta
- olej

Sposób przygotowania przepisu:

Cebulowe filety

  • 1. Pierś z kurczaka, filetujemy na kotlety. Lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.
  • 2. Cebulę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach ( można też w robocie kuchennym )
    Do miseczki wbijamy jajko, dodajemy szczyptę soli, dokładamy startą cebulę i mieszamy.
  • 3. Filety panierujemy w masie jajecznej i następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

Porady

Warto obrać cebulę i na około 20 minut włożyć ją do lodówki. Wtedy nie puszcza tak piekącego soku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadKurczakdróbfilet

Komentarze

Podobne przepisy

Zapiekane filety

Dodane przez: Gosia K

Zapiekane filety

Lubię gotować, mam ogromną satysfakcję...

filety w rumieńcach

Dodane przez: Magda_Z

Filety w rumieńcach

Pyszne, aromatyczne filety z kurczaka.

ciasto cebulowe

Dodane przez: benka

Ciasto cebulowe

Ciasto na spodzie od pizzy, pełne...

FILETY PANIEROWANE W KRUPCZATCE

Dodane przez: patunia1987

FILETY W KRUPCZATCE

PYSZNE FILETY Z KURCZAKA W KRUPCZATCE

Zapiekane filety

Dodane przez: RedakcjaPP

Zapiekane filety

Mąż chwali, że mięso jest soczyste....

schab

Dodane przez: 2milutka

Schab w zupie cebulowej

Schab pod kołderką francuskiej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE