Faszerowane jajka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealna przystawka na imprezę

  • 30 min

Składniki:

  • pieczarki 20dag
    10 jaj
    cebula
    przyprawy

Faszerowane jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki ugotować, odcedzić, odstawic do wystygnięcia.
  • 2. W międzyczasie ugotować jajka.
  • 3. Wystudzone pieczarki przemielić przez maszynkę, następnie podsmażyć z cebulką z odrobiną margaryny i dodać przyprawy do smaku.
  • 4. Ugotowane jajka przekroić wzłuż. Żółtka wyjąć i wymieszac z usmażonymi pieczarkami. Taką mieszankę nakładamy na połówki jajek. Udekorować wedle uznania.

Porady

Pieczarki smażyć tylko chwilę, do odparowania soków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy