Faszerowana papryka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Gdy zacznie się sezon na paprykę polecam własnie w takiej wersji.

  • 30 min

Składniki:

  • papryka- 1 sztuka
    mięso mielone -30 dag
    kukurydza z puszki -1 garstka
    natka pietruszki -3 gałązki
    pieprz do smaku
    sól do smaku
    papryczka chili -1/3 sztuki
    czosnek -1 ząbek
    olej -1 łyżeczka

Faszerowana papryka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • faszerowana papryka 1. Na jednej łyżeczce oleju podsmażamy posiekany czosnek, dodajemy mięso, posiekana papryczkę i kukurydzę. Smażymy około 10 minut, cały czas mieszając.
  • faszerowana papryka 2. Następnie paprykę kroimy na pół, wydrążamy środek i nakładamy gotowy farsz. Zapiekamy w piekarniku około 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy