EKSTRA GULASZ

0 (0 ocen)

  • 10 min

Szybki, pyszny, syty.

  • 10 min

Składniki:

  • 800 g wieprzowiny
    2 duże marchewki
    duża pietruszka
    cebula
    szklaka wody
    trochę oleju
    łyżka przyprawy orientalnej lub innej według upodobań
    czosnek granulowany lub świeży
    sól, jeżeli przyprawy jej nie zawierają
    pieprz

Ekstra gulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy na kawałki i podsmażamy na oleju.
  • 2. Przez ten czas obieramy i ścieramy na grubej tarce pietruszkę i marchew,a także w kostkę kroimy cebulę.
  • 3. Warzywa dodajemy do mięsa, przyprawiamy i zalewamy szklanką wody.
  • 4. Dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.

Komentarze

Podobne przepisy