Egzotyczny deser

0 (0 ocen)

  • 15 min

Czerwony grejpfrut, awokado, limonka, ananas i mandarynkowo-kiwi dekoracja - to pyszny i mało kaloryczny deser np. na zimowy podwieczorek.

  • 15 min

Składniki:

  • awokado 3 sztuki
    limonka lub cytryna 1 sztuka
    grejpfrut czerowony 1 sztuka
    ananas świeży 0.5 sztuki
    mandarynka 1 sztuka
    kiwi 4 plastry
    cukier brązowy 3 łyżki

Egzotyczny deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ananasa, awokado, grejpfruta, mandarynkę, kiwi obieramy.
  • 2. Limonkę lub cytrynę szorujemy i wyciskamy z niej sok.
  • 3. Miąższ awokado miksujemy na mus razem z sokiem z limonki oraz z brązowym cukrem.
  • 4. Ananasa kroimy na mniejsze części i miksujemy na mus.
  • 5. Obranego grejpfruta dzielimy na cząstki i pozbywamy sie białych błonek.
  • 6. W dużych kieliszkach (np. do wina) układamy warstwami: mus ananasowy, cząstki czerwonego grejpfruta, mus awokado
  • 7. Dekorujemy cząstkami mandarynki oraz plasterkami kiwi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy