Dyniowe mocaccino

0 (0 ocen)

Z dynią można wszystko, od obiadu po deser czy taką kakaową kawę na dzień dobry :) Muszę zamrozić spore zapasy puree z dyni na zimę, by móc częściej cieszyć się taką kawką

Składniki:


  • 3 łyżki puree z dyni
    200 ml mleka
    50 ml wody
    1 czubata łyżeczka kawy rozpuszczalnej
    1 czubata łyżeczka kakao rozpuszczalnego
    0,25 łyżeczki przyprawy do piernika
    50 ml śmietany 30%
    Szczypta cukru pudru
    Szczypta cynamonu

Dyniowe mocaccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Do rondelka wrzucić puree i wlać mleko, podgrzać.
    50 ml wody zagotować, wsypać kawę i kakao, wymieszać. Dodać przyprawę do piernika, wlać do rondelka, wymieszać. Podgrzać całość (temperatura zależy od Waszych preferencji).

    Śmietankę ubić ze szczyptą cukru pudru.
    Do szklanki wlać kawę, na wierzch wyłożyć bitą śmietanę, oprószyć cynamonem. Od razu podawać

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy