Drobiowe gołąbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę obgotować i przygotować liście odcinając twarde części.
Ryż kaszę ugotować.
Fileta pokroić w kostkę i obsmażyć na cebulce pod koniec dodać 2łyżki szpinaku.
Ryż kaszę mięso jajko wymieszać doprawić przyprawami.
Farsz nakładać na liście kapusty zwinąć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Podlać bulionem i dusić do miękkości.
Gdy gołąbki się duszą przygotować sos.
Na oliwie zeszklić cebulkę dodać wyciśnięty czosnek 3 ząbki szpinak podlać bulionem i doprawić śmietaną zagęścić mąką przyprawić do smaku.
Porady
Gołąbki można od razu zalać sosem i razem dusić.
Do farszu dodać kurkumę 1łyżeczkę uzyskamy ciekawy smak i zmieni wygląd farszu.
Do farszu lubię dodać jarzyny marchewkę seler pietruszkę.
Komentarze