Drobiowe gołąbki

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Gołąbki z filetem drobiowym i szpinakiem

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kapusta
    Farsz-
    2woreczki ryżu
    2woreczki kaszy
    1duzy filet
    2cebule
    szpinak mrożony lub świeży
    sól pieprz przyprawa uniwersalna.
    1jajko
    Sos-
    Szpinak
    Bulion
    Cebula
    Czosnek
    Śmietana do sosów
    Mąka

Drobiowe gołąbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Farsz na gołąbki 1. Kapustę obgotować i przygotować liście odcinając twarde części.
    Ryż kaszę ugotować.
    Fileta pokroić w kostkę i obsmażyć na cebulce pod koniec dodać 2łyżki szpinaku.
    Ryż kaszę mięso jajko wymieszać doprawić przyprawami.
    Farsz nakładać na liście kapusty zwinąć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
    Podlać bulionem i dusić do miękkości.
    Gdy gołąbki się duszą przygotować sos.
    Na oliwie zeszklić cebulkę dodać wyciśnięty czosnek 3 ząbki szpinak podlać bulionem i doprawić śmietaną zagęścić mąką przyprawić do smaku.

Porady

Gołąbki można od razu zalać sosem i razem dusić. Do farszu dodać kurkumę 1łyżeczkę uzyskamy ciekawy smak i zmieni wygląd farszu. Do farszu lubię dodać jarzyny marchewkę seler pietruszkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy