DROBIOWE GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA.

4.5 (163 ocen)

Tym razem przepis na szybkie klopsiki z posiekaną kapustą, zanurzone w sosie pomidorowym.A'la gołąbki bez zbędnego bawienia się w zawijanie w liście kapusty.A jako, że drobiowe, są lżejsze.

Składniki:

  • 500g mielonego mięsa drobiowego
    1/2 główki kapusty pekińskiej
    bułka tarta
    jajko
    sól, pieprz,
    oregano
    3 ząbki czosnku

    puszka pomidorów w zalewie (bez skóry)
    zioła, sól, pieprz
    duża cebula
    1/2 kartonika śmietanki kulinarnej 12%
    łyżka mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowe gołąbki bez zawijania. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę posiekałam, dodałam do mięsa. Wrzuciłam przyprawy, zmiażdżony i posiekany czosnek, wbiłam jajko, dosypałam bułki i zagniotłam zwykł mielone. Następnie usmażyłam je na patelni,
    bez panierowania. Zdjęłam je z patelni, osączyłam na ręczniczku papierowym.
  • 2. Na tym samym tłuszczu zeszkliłam drobno posiekaną cebulę. Wlałam pomidory z puszki, rozgniecione wcześniej widelcem i zagotowałam. Dodałam śmietanki kulinarnej z rozprowadza za pomocą odrobiny wody mąką, uważając by się nie zważyła, sól, pieprz, zioła i poczekałam aż zgęstnieje, co chwilę mieszając.
    Wtedy dodałam usmażone gołąbki i dusiłam razem pod przykryciem ok. 5-7 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować