Dorsz w pomidorowym sosie z warzywami

0 (0 ocen)

zdrowe, smaczne - same zalety

Składniki:

  • 80 dkg dorsza, 3 cebule, 80 dkg marchwi, szklanka oleju, jajko, 2 puszki koncentratu pomidorowego, bułka tarta, sól

Dorsz w pomidorowym sosie z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule i marchew obrać. Cebule pokroić w kostkę, zalać 1/3 szklanki oleju i szklanką wody. Gotować, aż cebula będzie szklista i miękka. Posolić. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach, zalać 1/3 szklanki oleju i połową szklanki wody, posolić i gotować do miękkości. Rybę pokroić na spore kawałki, panierować w jajku i bułce tartej, usmażyć na rozgrzanym oleju. Marchew dokładnie wymieszać z cebulą i koncentratem pomidorowym. Na półmisek wyłożyć część gorących warzyw, ułożyć na nich kawałki ryby, przykryć pozostałymi jarzynami. Wystudzić w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy