DOMOWE MASŁO ORZECHOWE

0 (0 ocen)

Gdy chce mi się słodkiego to nie sięgam po cukierka czy czekoladę tylko pyszną kanapkę z domowym masłem orzechowym.

Składniki:

  • - 300g. orzeszków ziemnych (waga już obranych)
    - 1 łyżeczka soli
    - 1 łyżeczka miodu

Domowe masło orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzeszki obieramy i prażymy.
    Można na patelni lub w piekarniku.
    Następnie przesypujemy do malaksera/blendera i siekamy.
    Powoli masa będzie coraz gładsza. Dodajemy sól i miód, dalej miksując.
    Należy miksować ok 10-15 min, aż masa będzie całkowicie gładka.

Porady

Można dodać kakao lub cynamon.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy