Domowe masło orzechowe

  • wyświetlono: 1124 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 1

Pyszne domowe masło orzechowe, 100 gram zawiera około 200 kcal.

simplydeliciouspl
  • 25min

Składniki

orzeszki ziemne
sól gruboziarnista do smaku (opcjonalnie)

Sposób przygotowania przepisu:

Domowe masło orzechowe

  • 1. Orzeszki ziemne podpiekamy wsypując na dobrze rozgrzaną patelnię ceramiczną, bądź wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.
  • 2. Prażymy orzeszki około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Jeśli zdecydujecie się na piekarnik nagrzejcie go do 170 stopni.
  • 3. Następnie orzeszki przesypać do malaksera i ucierać około 15 minut, aż powstanie gęsta gładka masa
  • 4. Doprawić do smaku solą.
  • 5. Jeśli lubicie chrupiące pasty możecie dorzucić również kilka posiekanych orzechów ziemnych.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzuorzechymasłoorzeszki ziemnemasło orzechowe

Komentarze

Podobne przepisy

masło orzechowe

Dodane przez: Kasja1986

masło orzechowe

Tak niewiele trzeba by cieszyć...

Domowe masło

Dodane przez: i love food

Domowe masło

Śmietankowe, bez niepotrzebnych...

Domowe masło+ maślanka gratis

Dodane przez: akrobatka22

Domowe masło i maślanka

Domowe masło to bardzo prosta sprawa...

Masło orzechowe słone

Dodane przez: mysza75

Masło orzechowe słone

Masełko orzechowe zrobione z orzechów...

masło domowe

Dodane przez: Gosia Kowalczyk

Masło domowe

masło jakie robiły nasze babcie...

Domowe masło

Dodane przez: Wioleczka1

Domowe masło

Smaczne, świeżutkie masełko, polecam

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE