Domowa Granola

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealna na śniadanie z jogurtem lub mlekiem, świetna jako przekąska lub dodatek do deserów

  • 30 min

Składniki:

  • 1,5 szklanki płatków owsianych górskich, pół szklanki wiórków kokosowych, słonecznika łuskanego, orzechów laskowych lub nerkowca, płatków migdałowych lub migdałów w całości; 3 łyżki miodu i oleju rzepakowego; opcjonalnie: rodzynki, żurawina, gorzka czekolada

Domowa granola - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wszystkie składniki sypkie wsypujemy do miski, orzechy kroimy na mniejsze kawałki
  • 2. olej i miód wlewamy do garnuszka i podgrzewamy, nie gotujemy
  • 3. ciepły miód z olejem wlewamy do miseczki z sypkimi składnikami i mieszamy wszystko razem
  • image-1jtyuti 4. dużą blaszkę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, na to wykładamy naszą granole i zapiekamy w 150 stopniach często mieszając aż nasza granola ładnie się zarumieni. Smacznego!!!

Porady

składniki komponujemy z takich ziarenek jakie najbardziej lubimy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy