Deser budyniowy

0 (0 ocen)

  • 40 min

A może budyń??? :):):):)

  • 40 min

Składniki:

  • 2 budynie śmietankowe.
    1 budyń czekoladowy.
    5 szklanek mleka.
    rodzynki.
    wiśnie.
    dowolna galaretka.

Deser budyniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budynie gotujemy w mniejszej ilości mleka niż podano na opakowaniu (ja gotowałam 1 budyń w 1,5 szklanki mleka). Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Gorące budynie przekładamy do przygotowanych szklaneczek lub pucharków zostawiając połowę jasnego. Na wyłożony budyń kładziemy umyte rodzynki i kilka wydrylowanych wiśni. Przykrywamy resztą budyniu. Deser zostawiamy do przestygnięcia. Na wierzchu układamy wiśnie i zalewamy tężejącą galaretką. Budyń musi mieć kremową konsystencję. Nie może być sztywny ani zbyt rzadki.


Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy