Czekoladki z likierem

0 (0 ocen)

  • Średni

Domowe czekoladki w wersji dla dorosłych. Moje z likierem bananowym, ale robiłam również z kawowym i kokosowym i były równie pyszne.

  • Średni

Składniki:


  • - czekolada deserowa: 150 gramów
    - czekolada biała: 70 gramów
    - likier bananowy: 3 łyżki
    - biały pisak cukrowy: 1 opakowanie

Czekoladki z likierem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czekoladki 1. Czekoladę deserową rozpuścić w kąpieli wodnej, wysmarować nią dokładnie silikonową foremkę odłożyć do lodówki i powtórzyć to jeszcze dwa razy.
    Białą czekoladę rozpuścić i wymieszać dokładnie z likierem.
    Nadzienie przełożyć do rękawa cukierniczego i nałożyć je do czekoladek, łyżeczką wypełnić foremkę do pełna czekoladą deserową i ponownie odłożyć foremkę do lodówki do całkowitego zastygnięcia czekolady.
    Wyciągnąć czekoladki i udekorować je pisakiem.
    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy