Cynaderki Ewki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Mój mąż uwielbie te danie a ja uwielbiam dla niego gotowac

  • 40 min

Składniki:

  • cynaderki wieprzowe 4szt ok800g, 5pieczarek 2kostki bulionowe mięsne,3cebule,przyprawy pol łyzeczki:pieprz,marenanek,sól,bazylia,ziola prowansalskie,czosnek, 2liscie laurowe ziele angielskie 3szt 3łyżki mąki

Cynaderki ewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. cynaderki oczyszczamy z błonek kanalikow myjemy i moczymy w zimnej wodzie min 6godz często zmieniając wode.Gotujemy do miekkosci zmieniając wode ok 4razy.Nastepnie kroimy cynaderki wraz z cebula i peczarkami w piorka i podsmażamy chwile .przekładamy do garnka wlewamy wode z kostkami bulionowymi zielem angielskim i liściem laurowym.gotujemy do miekkosci doprawioamy przyprawami i odrobina mąki.chwile gotujemy.Podajemy z kasza gryczana i kiszonym ogorkiem.

Porady

dzięki kostkom bulionowym mięsnym danie ma piękny kolor można zastapic kostką bulionowa warzywną

Komentarze

Podobne przepisy