Ciasto z miodem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
Z podanych składników zagnieśćciasto.Połowę przełożyć do wyścielonej papierem do pieczenia formy 25cm x 40 cm,wyrównać powierzchnię.Piec ok.10 min. W temp.180°C,wystudzić,wyjąć z formy.W tej samej formie rozłożyć resztę surowego ciasta.Przygotować masę orzechową.Masło z cukrem i miodem podgrzewać,ciągle mieszając,aż oba składniki się rozpuszczą.Dodać posiekane orzechy,wymieszać i rozmasować na surowym cieście.Piec ok.10 min w 180°C.Zrobić krem budyniowy:dwa opakowania bydyniu ugotować w 3 szklankach mleka,dosładzając cukrem.Masło utrzeć na puch i nadal ucierać, dodawać zimny budyń.Na upieczonym i wystudzonym blacie ciasta rozmasować krem budyniowy.Przykryć go upieczonym i wystudzonym ciastem z masą orzechową.
Komentarze