Ciasto francuskie z serem i agrestem

0 (0 ocen)

  • 35 min

Taki prosty,szybki,letni deser często gości u mnie gdy tylko mam ochotę na coś słodkiego.

  • 35 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego(275g)
    350 g białego sera
    1żółtko
    1 cukier waniliowy
    cukier puder do smaku
    200 g słodkiego agrestu

Ciasto francuskie z serem i agrestem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę o wymiarach 24/24 posmarować tłuszczem,włożyć ciasto niemieszczącą się część ciasta odciąć i pociąć na paseczki.
  • 2. Ser ugnieść dokładnie widelcem dodać żółtko,cukier waniliowy i cukier puder do smaku(według uznania) wymieszać,dodać opłukany,osuszony i odszypułkowany agrest i wmieszać w masę serową,gotową masę wyłożyć na ciasto i równomiernie rozsmarować na wierzchu poukładać paseczki ciasta.
  • 3. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C(termoobieg) i piec 20-25 minut.

Komentarze

Podobne przepisy