Ciasteczka francuskie posypane migdałami i orzechami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pieczenie to moja specjalność. Przepis mam od mamy.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego
    5 dag obranych ze skórki migdałów
    5 dag łuskanych orzechów włoskich
    1 jajko
    2 łyżki grubego cukru kryształu
    tłuszcz do blachy
    gotowa polewa czekoladowa

Ciasteczka francuskie posypane migdałami i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto pokroić na kawałki 4 cm x4 cm, posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać pokrojonymi migdałami i orzechami włoskimi, wymieszanymi z cukrem kryształem

    Ciasteczka ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze w niewielkich odstępach i piec w temperaturze 200 stopni C przez około 15-20 min.

    Gorące zdjąć ostrożnie łopatką, pozostawić do ostygnięcia. Następnie udekorować polewą.

Komentarze

Podobne przepisy