Ciągutki

0 (0 ocen)

  • 12 min

Są to najlepsze przekąski zwłaszcza dla maluchów. Robię ja dla mojego siostrzeńca, który jest wielkim żarłokiem

  • 12 min

Składniki:

  • 40 dag żółtej mozzarelli,
    4 łyżki mąki,
    1 jajko,
    3/4 szklanki bułki tartej,
    olej lub sklarowane masło( do smażenia)

Ciągutki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser pokrój w słupki o grubości 3 cm. Jajko lekko ubij. na oddzielne talerzyki wysyp mąkę i tartą bułkę. N a patelni rozgrzej spora ilość oleju. Ser panieruj najpierw w mące, potem w jajku i na końcu w tartej bułce. od razu kładź na gorący tłuszcz i smaż, co jakiś czas obracając, tak by całe paluszki były jednolicie rumiane. Zdejmij je z patelni, połóż na talerzyku wyłożonym papierowymi ręcznikami, by usunąć nadmiar tłuszczu.

Komentarze

Podobne przepisy