Chrust dwukolorowy

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

mała odmiana standardowej wersji

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - żółtka: 3 sztuki
    - mąka: 2 szklanki
    - śmietana: 3 łyżki
    - masło: 40 gramów
    - wódka: 1 łyżka
    - kakao: 1 łyżka

Chrust dwukolorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • chrust2 1. Mąkę przesiewamy przez sitko. Wszystkie składniki (oprócz kakao) mieszamy i zagniatamy ciasto.
    Ciasto dzielimy na dwie części - do jednej dodajemy kakao i zagniatamy.
    Oba ciasta wałkujemy na bardzo cienkie, kładziemy jedno na drugim.
    Wycinamy nożem grubsze paski, przecinamy przez środek, aby powstała dziurka.
    Łapiemy za koniec i "przewlekamy" przez dziurkę. Smażymy z dwóch stron na rumiano (lekko). Posypujemy pudrem. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy