chlebowe koszyczki

0 (0 ocen)

  • 30 min

idealnie nadają się na domowe imprezy :) pysznie smakują i zaskakują gości

  • 30 min

Składniki:

  • kromki chleba tostowego

    plastry boczku (ewentualnie szynki szwarcwaldzkiej / parmeńskiej) - ilość równa ilości kromek chleba

    pieczarki (po 2 na każdą kromkę chleba)

    1 cebula

    pieprz, sól, olej do smażenia

    *opcjonalnie można dodać ser i kurczaka

Chlebowe koszyczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z chleba odkrajam skórki po czym pozostałą część rozwałkowuję cieniutko. Rozwałkowanym chlebem wypełniam foremkę do babeczek. Środek wykładam plastrem boczku / szynki.

    Cebulę podsmażam z solą i pieprzem oraz pieczarkami. Następnie nakładam do środka 2 łyżki pieczarek. Wstawiam do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na ok 18-22 min.

    Podaję posypane serem lub z majonezem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy